NEPSIS

Federatia Fraternitatii Nepsis Sf. Neagoe Basarab – Filiala Nepsis Irlanda

Contact:
Pr Cristian Nistor
Tel: +353 (0) 872 751 784
Email: cristiannistor11@yahoo.com

 

Dragi Parinti, dragi Neptici, dragi credinciosi,

INSCRIERILE SUNT ACUM DESCHISE pentru Pelerinajul in Grecia organizat, cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Iosif, de Centrul de Pelerinaje al Mitropoliei Europei Occidentale si Meridionale.

Perioada: 27 aprilie - 5 mai, pentru a fi prezenti la hramul Sfantului Efrem cel Nou pe 5 mai.

Cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Iosif, nadajduim ca la pelerinajul nostru sa poata participa PS Parinte Ignatie, Episcopul Husilor. Suntem convinsi ca prezenta PS Ignatie, ca episcop si ca bun cunoscator al limbii si realitatilor din Grecia, ne va deschide multe usi si va fi de mare folos duhovnicesc credinciosilor nostri.

Acest pelerinaj este deschis tuturor nepticilor si tuturor parohiilor romanesti din UK si Irlanda. De aceea, este posibil ca locurile ramase sa se ocupe destul de repede. Rugam deci pe cei care doresc sa participe sa se inscrie si sa trimita avansul cat mai urgent.

Cei care doresc sa se inscrie sunt rugati sa trimita un email la adresa rnovacovschi@hotmail.com cu numele si prenumele (ca in pasaport sau buletin) ale participantilor. Odata ce primiti confirmarea ca mai sunt locuri, trebuie transferat un avans de 200 de lire în contul Parohiei:

Romanian Orthodox Parish Birmingham
Sort code: 30-00-03

Account number: 00828201
Lloyds TSB, Birmingham, West Midlands

Inscrierea este validata odata cu confirmarea platii avansului. Din acesti bani se vor cumpara (in grup, formula cea mai avantajoasa ca pret) biletele de avion. Daca (foarte probabil) biletul de avion este mai ieftin de 200 de lire, restul va fi considerat ca si avans pt. plata pelerinajului.

Se va merge cu Easyjet, zbor direct, de la London Gatwick la Atena.

PROGRAMUL PROPUS:

27 aprilie: sosirea la Atena si transferul la hotel.

28 aprilie: Ferry-boat de la Pireu la Egina. Inchinare la moastele Sf. Nectarie.

29 aprilie: Sf. Liturghie la Egina. Intoarcere la Pireu, apoi Man. Schimbarii la Fata de la Oropos (Cuv. Porfirie). Cazare la Halkida.

30 aprilie: Insula Evia: Manastirea Makrimali (Sf. Partenie), Sf. Ioan Rusul, Cuviosul David Batranul. Cazare in Evia.

1 mai: Manastirea Kato Xenia (Braul Maicii Domnului) si 2 manastiri din complexul Meteora. Cazare la Meteora.

2 mai: Vizita a inca 2 manastiri din complexul Meteora, apoi drumul catre Patras. Cazare la Patras.

3 mai: Moastele si crucea Sf. Andrei la Patras. Corint. Man. Cuv. Patapie. Cazare la Loutraki.

4 mai. Manastirea Sf. Ioan Botezatorul Makrinou. Atena (Areopag, Acropole, Sf. Filoteia, Sf. Nicolae Planas). Cazare la Nea Makri.

5 mai: Sf. Liturghie la hramul Sf. Efrem cel Nou. Manastirea Pendeli. Tranfer la aeroport si plecarea.

Numar de locuri: 45.

Pret: 550 euro de persoana.

Pretul include: cazare si mic dejun in hoteluri de 3 stele, transportul in Grecia, cina in fiecare zi, intrare la obiective (acolo unde se plateste), traversarile cu ferryboat in Egina si Evia, bacsisuri (soferi, hoteluri, restaurante, etc).

Pretul nu include: biletul de avion, bauturile la cina, donatii la manastiri, cheltuieli personale.


Dragi prieteni,

Tinerii din Nepsis isi praznuiesc ocrotitorul: Sfantul Neagoe Basarab.
Va invitam la Priveghere pe 25 septembrie de la ora 19:00 la Centrul Misionar Sfantul Ioan Botezatorul din Long Mile Road!
Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie va fi oficiata de Preasfintitul Parinte IGNATIE Muresanul de la ora 23:00 (aproximativ).

Cu drag,
Nepsis Ireland


Dragi Neptici, dragi Parinti,

Va reamintim ca inscrierile pentru Congresul Nepsis UK si Irlanda de la Galway, 6-8 octombrie 2017, sunt deschise.

Va reamintim de asemenea ca cei care doresc sa fie cazati prin intermediul Parohiei din Galway sunt rugati sa se inscrie pana la 15 septembrie 2017.

Cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Iosif, Congresul NEPSIS pentru UK si Irlanda se va desfasura anul acesta intre 6-8 octombrie, fiind gazduit in premiera de o comunitate romaneasca din Irlanda: Parohia "Sf. Nicolae si Sf. Brighita de Kildare", Galway, pastorita de parintele Tudor Ghita.

Invitatul principal al Congresului va fi Parintele Ioan Emil Jurcan, Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia. Tema conferintei va fi "Icoana sau imaginea sacră. O teologie comparată". Mai multe detalii despre publicatiile si activitatea Parintelui Profesor gasiti aici:

http://fto.ro/nou/corpul-didactic/

La Congres va participa Prea Sfintitul Parinte Ignatie Muresanul, Episcop Vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei. Dupa cum va este cu siguranta cunoscut, PS Ignatie are in Mitropolia noastra o misiune speciala pentru Marea Britanie si Irlanda.

Participantii sunt invitati sa se inscrie online, completand formularul:
https://www.surveymonkey.co.uk/r/NepsisGalway2017

Parohia Sf. Nicolae si Sf. Brighita de Kildare, Galway, Irlanda va oferi sprijin logistic pentru organizarea cazarii in Galway, in masura posibilitatilor locale, intre 5 - 9 octombrie 2017. Invitam deci pe cei care doresc sa participe la Congres sa isi cumpere inca de pe acum bilete de avion, spre a obtine preturi avantajoase la transport.

Detalii de transport:
Se poate zbura pe aeroportul Dublin (toate destinatiile) sau Knock (pt cei din Marea Britanie)

Legatura Dublin - Galway se face cu autocar (exista cel putin unul la fiecare ora), apartinand urmatoarelor companii: Bus Eireann, Gobus, Citylink Costul calatoriei: aprox. 20 Euro /dus. Durata calatoriei: aprox. 2h 30 min

http://www.buseireann.ie/

http://www.gobus.ie/

http://www.citylink.ie/

Legatura Knock - Galway se face cu autocar apartinand companiei Bus Eireann, unul la doua ore, in functie de zi. Costul calatoriei: 13 Euro/ dus (Va rugam verificati) Durata calatoriei: aprox. 1h 50 min

Programul provizoriu al Congresului urmeaza acelasi tipar ca si anul trecut. Celor care vor participa la Congres in ziua de vineri le propunem o excursie pana la marginea de vest a Europei, in zona de o frumusete naturala unica Cliffs of Moher. Sambata 7 octombrie vom avea conferinta principala, sesiuni de intrebari si raspunsuri, ateliere si Vecernie, iar duminica Sfanta Liturghie arhiereasca, agapa si un program de discutii libere si concluzii la incheierea Congresului.

Participarea la Congresul de la Galway este deschisa Nepticilor de orice varsta din intreaga Mitropolie, nu numai celor din UK si Irlanda. Pentru corespondenta si informatii legate de Congres, va rugam contactati-ne la adresa nepsisUKIE@yahoo.com.

Biserica Saint Nicholas Collegiate Church, locul unde se va desfasura Congresul este situata chiar in inima orasului Galway, aproape de aleile din piatra ce serpuiesc printre cladiri istorice, plimbarea prin centrul orasului finalizandu-se in zona Salthill, pe malul Oceanului Atlantic.

Va asteptam cu drag in cel mai pitoresc loc de pe coasta de vest a Irlandei!

In numele Comitetului de organizare,
Pr. Tudor Ghita
Diacon Bogdan si Mihaela Cardu
Pr. Mihai Razvan Novacovschi


Congresul NEPSIS al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale si Meridionale, Dublin, Irlanda, 28-30 aprilie, 2017

Mesaj trimis cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Ignatie Mureşanul.

Dragi tineri,

Congresul tinerilor neptici este cea mai importantă activitate a asociaţiei NEPSIS la nivelul Mitropoliei noastre. Este un eveniment organizat de tineri pentru tineri, cu implicarea tuturor ierarhilor din Mitropolie, la care sunt aşteptaţi participanţi din România (ASCOR & ATOR) Spania, Portugalia, Franţa, Belgia, Anglia, Elveţia, Italia şi Germania. Congresul anual este găzduit, rând pe rând, de marile metropole ale Europei occidentale şi meridionale. Astfel cetatea Romei a fost gazda evenimentului din 2016 unde au participat peste 250 de tineri.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit IOSIF al Europei Occidentale şi Meridionale, Congresul NEPSIS al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale va avea loc anul acesta la Dublin, în perioada 28-30 aprilie 2017.

Participanţii vor avea ocazia să se întâlnească cu Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfinţitul Părinte Marc, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale şi Preasfinţitul Părinte Ignatie, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Invitatul ediţiei din acest an va fi Virgiliu Gheorghe, cunoscutul cercetător în domeniul biofizicii şi coordonator ştiințific al revistei Familia Ortodoxă, care va susţine conferinţa cu tema Icoana versus fantasma dorinţei în lumea contemporană.

Programul Congresului urmează acelaşi tipar ca şi cel al ediţiilor precedente şi se desfăşoară în incinta bisericii Înălțarea Sfintei Cruci (Christ Church, Leeson Park, Ballsbridge, Dublin 6).

Ziua de vineri, 28 aprilie, va fi rezervată programului de vizită, încheiat cu deschiderea oficială a Congresului şi rugăciunea de seară.

Ziua de sâmbătă, 29 aprilie, va debuta prin conferinţa principală, sesiuni de întrebări şi răspunsuri, continuănd cu atelierele tematice şi un mic program artistic, iar duminica, 30 aprilie, vom avea Sfânta Liturghie Arhierească, agapă şi concluzii la încheierea Congresului.

Programul detaliat poate fi găsit în agrafă/attach sau pe site-ul oficial

https://congresnepsisirlanda.blogspot.ie

Participanţii din Irlanda nu trebuie să urmeze aceeaşi paşi de înscriere ca şi cei din afara insulei. Conferinţa care se va desfăşura la biserica Înălțarea Sfintei Cruci (Christ Church, Leeson Park, Ballsbridge, Dublin 6) de la ora 10 :00 este deschisă tuturor. Însă pe lângă aceasta îi invităm pe tineri să ia parte şi la activităţile de socializare desfăşurate în jurul atelierelor de discuţii tematice ce se vor ţine după masa de prânz. De asemenea încheierea zilei de sâmbătă, 29 aprlie, se va face în cadrul unui Program Artistic realizat de tinerele talente ale mitropoliei noastre la care din nou îi aşteptăm pe toţi.

Dacă dintre cei care vor să participe sunt persoane care doresc să ia masa alături de noi este necesară înscrierea lor prin formularul de pe blog :

https://congresnepsisirlanda.blogspot.ie

Vă rugam aşadar sa faceţi cunoscut acest eveniment atât în cadrul parohiilor pe care le păstoriţi dar şi pe canalele de mediatizare folosindu-vă şi de afişul Congresului din ataşament.

Nădăjduim că, prin mila și ajutorul Bunului Dumnezeu, acest eveniment major din viața duhovnicească a Mitropoliei noastre să lase urme adânci și binefăcătoare în sufletele însetate de Hristos, ale frumoșilor tineri ce împodobesc cu prezența lor, Biserica cea vie a Domnului.

Pentru corespondenţă şi informaţii suplimentare legate de Congres, vă rugăm contactaţi-ne la adresa de email congresnepsis2017@gmail.com sau pe pagina Facebook.

Vă aşteptăm cu drag în aprilie!

Cu mulţumire şi apreciere,
Pr. Cristian Nistor
Coordonator Nepsis Irlanda


Iubiţi Părinţi,
Dragi Neptici,

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit IOSIF al Europei Occidentale şi Meridionale, Congresul NEPSIS al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale va avea loc în perioada 28-30 aprilie 2017 în Dublin, Irlanda.

Participanţii vor avea ocazia să se întâlnească cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfinţitul Părinte Marc, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale şi Preasfinţitul Părinte Ignatie, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Invitatul acestui congres va fi Virgiliu Gheorghe, cunoscutul cercetător în domeniul biofizicii şi coordonator ştiințific al revistei Familia Ortodoxă, care va susţine conferinţa cu tema Icoana versus fantasma dorinţei în lumea contemporană.

Programul Congresului urmează acelaşi tipar ca şi cel al ediţiilor precedente.
Ziua de vineri, 28 aprilie, va fi rezervată programului de vizită, încheiat cu deschiderea oficială a Congresului şi rugăciunea de seară.
Ziua de sâmbătă, 29 aprilie, va debuta cu conferinţa principală, sesiuni de întrebări şi răspunsuri, continuănd cu atelierele tematice şi un mic program artistic, iar duminica Sfânta Liturghie Arhierească, agapă şi concluzii la încheierea Congresului.

Programul detaliat poate fi găsit în agrafă/attach sau pe site-ul oficial :
https://congresnepsisirlanda.blogspot.ie

Înscrierile pentru Congres sunt deschise pâna pe data de 20 martie 2017.
Completarea formularului aflat la secţiunea ÎNSCRIERI reprezintă modalitatea unică de înscriere la Congres.
https://docs.google.com/forms/ d/e/1FAIpQLScRCPPeFVdIY08aChD_ QbUIeit8rDUEtgWyidMMqGcivTN82Q /viewform?c=0&w=1

Pentru corespondenţă şi informaţii suplimentare legate de Congres, vă rugăm contactaţi-ne la adresa de email congresnepsis2017@gmail.com sau pe pagina Facebook (Congres Nepsis Irlanda 2017).

Participarea la Congresul NEPSIS este deschisă tuturor tinerilor din Mitropolia Europei Occidentale, tinerilor ortodocşi din toate ţările occidentale (Europa Centrală şi de Nord), precum şi celor din România, indiferent de vârstă.

Vă aşteptăm cu drag în aprilie la Dublin!

În numele Comitetului de organizare,
Pr. Cristian Nistor
Coordonator Nepsis-Irlanda


Scrisoare circulară din partea ÎPS Părinte Mitropolit Iosif privind ora de religie în şcoală, precum şi cererea tip de înscriere a elevilor din România.

Drogurile îţi schimbă destinaţia

Dragi prieteni,
Noi nepticii am propus: Început de primăvară cu cărţi proaspete!

Când, Cum şi Unde?
4 Mai, Duminica a III-a după Paşti (A Mironosiţelor), după Sfânta Liturghie în cadrul Parohiei "Buna Vestire" şi "Duminica Sfinţilor Români" din Blanchardstown (Porter's Road, Coolmine Industrial Estate, Blanchardstown, Dublin 15)
Pentru detalii locaţie (http://www.bisericasfintiiromani.com/contact.htm)

Vor fi prezente cărţi de cuprins duhovnicesc: Scrierile Sfinţilor Părinţi, Convorbiri Duhovniceşti şi Vieţile Părinţilor contemporani, Albume si CD-uri plus altele...

Vă aşteptăm cu drag!

Federatia Fraternitatii Nepsis Sf. Neagoe Basarab - Filiala Nepsis Irlanda
Contact:
Pr. Gheorghe Raul-Simion
Tel: +353 (0) 639 4530
Email: pr_simion@yahoo.com

Filiala Dublin
Cristian Nistor (responsabil administrativ)
Tel: +353 (0) 872 751 784
Email: cristiannistor11@yahoo.com