August 2016

La 1 August am slujit prima Aghiasmă pe şantierul Bisericii, sfinţind o cantitate mare de Aghiasmă spre a fi folosită ulterior la zidirea absidei Altarului. Pe pământul proaspăt a fost aşezată în locul unde se va ridica piciorul Sf. Mese o cutie conţinând Sf. Cruce, Sfinte Moaşte şi un Hrisov, legate toate în Tricolor. Locul curăţit în întregime şi stropit cu Aghiasmă a fost apoi umplut cu piatră peste care s-a aşezat plasă metalică şi s-a turnat placă de ciment. Apoi s-a însemnat semicercul din jumătatea unui pătrat de 4 x 4 m (suprafaţa Sf. Altar) şi s-au aşezat primele cărămizi ale Absidei pe Triciolorul prins în fundaţie. Acestea se petreceau în timp ce în Biserică se cânta Paraclisul, fiind noi atunci în Postul Sf. Marii! (vezi: 1 August 2016 - Prima slujbă în clădirea nouă a bisericii)
Primul set de fotografii ilustrează momente ale acestei lucrări din zona Altarului. De o parte şi de alta a Sf. Altar se află Capelele Proscomidiei şi a Diaconiconului.
Pe 16 August o echipă de specialişti din Cork a venit pentru două zile pentru a înlătura plăcile de azbest de pe întreaga clădire. În aceeaşi zi s-a petrecut minunea Maicii Domnului prin care un colţ din cărămizi cimentate de pe vârful clădirii fiind mişcat de ridicarea plăcilor de azbest urma să cadă perpendicular la baza unde se afla măsuţa cu Sf. Icoană. Spre uimirea a doi enoriaşi care au fost martorii căderii, însă care s-au aflat în imposibilitate de a salva Icoana, au văzut cum mormanul dezlănţuit a căzut pe oblică, nu perpendicular cum ar fi fost normal, neatingând de fel Sf. Icoană! De fapt Sf. Icoană nu a părăsit deloc şantierul, aflându-se tot timpul în mijlocul muncitorilor, Maica Domnului însăşi ferindu-i de orice accident!

Our work was concentrated on two areas, the Sanctuary, where the apse was being built by bricks and the removal of the asbestos roof by a specialised company from Cork.